Nagele en Schokland

Nagele

Wat is Nederland toch bijzonder. Met deze fietstocht ontdek je unieke plekjes zoals Nagele, Schokland en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een prachttocht!

Nagele
Je fietst door Nagele dat is gebouwd door architectengroep De Acht, waar architecten als Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck deel van uitmaakten. Rechte lijnen en vlakken zijn consequent toegepast, wat het dorp uniek maakt. Museum Nagele stelt de bijzondere architectuur centraal. Ook fiets je langs het voormalige eiland Schokland, met het rijksmonument de Lichtwachterswoning.

Weerribben-Wieden
Door Vollenhove en Sint Jansklooster fiets je verder, langs de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vlak voor je terug bent bij je startpunt zie je het Ketelmeer weer opdoemen. In het westelijk deel van het Ketelmeer heeft Rijkswaterstaat de nieuwe vaargeul Hanzerak-West aangelegd, dus je ziet er veel grote schepen. Het Ketelmeer is een van de Veluwerandmeren. Deze meren vormen een waterbuffer en houden het waterpeil van het oude land hoog. Ze zijn van levensbelang!

Adres

Route.nl

Nagele

Uitjes in de buurt

Reviews van Nagele en Schokland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.