Naar Giethoorn

Meppel
Route.nl

Meppel

Giethoorn is prachtig. De punters, die worden bestuurd en voortgedreven door de punterboom, maken het plaatje af en doen sterk denken aan de gondels die in Venetië als belangrijkste vervoermiddel dienen.

Pittoreske dorpen
Je gaat van start met een kop koffie bij McDonald's Restaurant Meppel. Fietsend door De Weerribben-Wieden kun je even later volop genieten van rustige wateren, maar ook van de bedrijvigheid die past bij de vele jachthavens die in dit gebied liggen. Je verkent pittoreske dorpen in een waterrijk gebied genaamd ‘De Kop van Overijssel’. Buiten de bebouwde kom kenmerkt het landschap zich door meren, kolkjes, vaarten, uitgestrekte rietvelden, maar ook bloemrijke hooilanden en dichte moerasbossen.

Giethoorn
Giethoorn staat garant voor een bijzonder uitje. Het dorpje, dat nog geen 3000 inwoners telt, staat bekend om zijn pittoreske uiterlijk: schattige bruggetjes lopen over waterwegen waar punters in drijven. Door de vervening ontstonden er plassen en meren en door het graven van de waterwegen werden losse eilandjes gecreëerd, waarop de huizen van de inwoners van Giethoorn gebouwd werden. Vanuit Giethoorn maak je een rondje naar het pittoreske Dwarsgracht voor je terugrijdt naar Meppel.

Bezoek de website >>

Route in Drenthe

  Reviews van Naar Giethoorn

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden