Molenroute

Earnewâld
Route.nl

Earnewâld

In Nationaal Park De Alde Faenen word je gegrepen door de weidsheid van het open water en de beschutting van de bossen. Ook vind je er tal van molens die het gebied droog moesten malen.

Spinnenkopmolens
De fietstocht start op de parkeerplaats in het De Alde Faenen. Het laagveenmoeras beslaat bijna 4000 hectare en is erg afwisselend. Hier vandaan fiets je in oostelijke richting naar molen De Ikkers, een voormalige spinnenkopmolen die in 1970 is herbouwd ter vervanging van een andere poldermolen die in verval was geraakt. Je fietst verder via de molen genaamd Grou, naar de Haensmolen: een spinnenkop die vermoedelijk in de achttiende eeuw werd gebouwd om het eilandje De Burg te bemalen.

Poldermolen
De Borgmolen (romp/restant) is een poldermolen die in 1895 werd gebouwd. Door het dempen van de boezemsloot kwam de molen steeds schever te staan. Uiteindelijk werd de Borgmolen een halve kilometer verplaatst. De Burd is weer een spinnenkopmolen uit de achttiende eeuw. Tegenwoordig doet de molen dienst als hulpmiddel om water in het gebied naar een hoger gebied te pompen. Trek gekregen onderweg? Bij het gezellige terras van Drijfveer & Tusken de Marren hebben ze zelfgemaakte appelgebak!

Bezoek de website >>

Molenroute De Alde Feanen

  Reviews van Molenroute

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden