Mierlo

Mierlo
Route.nl

Mierlo

De omgeving van het Noord-Brabantse dorpje Mierlo leent zich uitstekend voor een heerlijk dagje fietsen. Je rijdt vindt er rust, gezellige dorpjes en natuurlijk de uitgestrekte natuur waar Noord-Brabant zo bekend om is.


Vanaf de rand van Mierlo fiets je Sang en Goorkens in, een uitgestrekte beekdalzone. In dit gevarieerde en kleinschalige cultuurgebied tref je elzenbroekbossen, schraalgraslanden, populieren en eiken aan. Even later rij je door Gebergten en Herselse Heide, een naaldbos net ten noorden van Lierop.


Net voorbij Lierop rij je een van de pareltjes van de Brabantse natuur binnen: de Strabrechtse Heide. Een onmetelijke vlakte van struik- en dopheide waar enkele fraaie en stille vennen liggen. Je hebt er prachtige vergezichten, zeker als de heide in bloei staat. Wellicht kom je tijdens het fietsen of als je op een bankje zit de schaapsherder met zijn kudde Kempense Heideschapen tegen. In combinatie met de rust op de heide waan je je dan even terug in de tijd.


In de bebouwde kom van Geldrop rij je door het beekdalgebied van de Kleine Dommel, ook wel het Hulsterbroek genoemd. Aanvankelijk fiets je door een parkachtige omgeving die later een meer natuurlijk, moerassig karakter krijgt. Je ziet hier veel rietkragen, moerasruigten, poelen en wilgenkoepeltjes. Net voor het Eindhovens kanaal kom je door een elzenbroekbos.


Je start en eindigt deze route bij D’n Aspergehof Huijbers in Mierlo. Op het erf van dit bedrijf bevindt zich een gezellige Gasterij. De lunchkaart bestaat uit soep, salades en broodjes, op het menu staan verder een ontbijt en tussendoortjes als ijs en echt Brabants worstenbrood. In het seizoen koop je hier asperges met een pure en zachte smaak. Ook geniet je dan van een picknick op de speciaal hiervoor ingerichte weide met uitzicht op de kersenboomgaard. De inhoud van de picknickmand kun je zelf samenstellen via een formulier op de site van D’n Aspergehof.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

    Reviews van Mierlo

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden