Middelburg

Middelburg

In de Zeeuwse polder is het heerlijk kilometers maken. Je vindt hier volop rust en natuurschoon. Ook kom je door enkele karakteristieke dorpjes.

Vrouwenpolder
Vanuit het oude en gezellige Middelburg rij je zo het buitengebied in. Je treft hier het typische Zeeuwse landschap aan van uitgestrekte landbouwgronden en rijen bomen die aan de horizon de overdrijvende wolken lijken te raken. In Gapinge staat de vijftiende-eeuwse Mariakerk. Even later passeer je de Graanhalm, een korenmolen uit 1864. Ook in Vrouwenpolder kun je de camera uit de tas halen. Je ziet hier oude boerderijen en de Pelgrimskerk uit 1622.

Veerse Gatdam
Over de Veerse Gatdam (het derde bouwwerk van de Deltawerken) rij je naar Noord-Beveland. Bij Zorgboerderij/Boerderijcamping Catharina Maria Hof kun je afstappen en o.a. de boerderijwinkel bezoeken. Door Kamperland en de prachtige omgeving rij je terug naar Walcheren. Je komt onder meer door het pittoreske Serooskerke. Je ziet hier de prachtige dorpskerk die oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw stamt. In Sint Laurens passeer je de monumentale romp van De Hoop, een voormalige korenmolen uit 1721.

Adres

Route.nl

Middelburg

Uitjes in de buurt

Reviews van Middelburg

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.