Met de Wind Mee

Kamperland
Route.nl

Kamperland

Noord-Beveland heeft alles te bieden voor een afwisselende fietstocht. Je vindt er goede fietspaden, rust, ruimte, veel natuurschoon en authentieke dorpen.

Colijnsplaat
Met de wind mee rijd je verder langs de Oosterschelde. Colijnsplaat, even verderop, geniet beschermd dorpsgezicht. Het dorpje is bekend vanwege het Wonder van Colijnsplaat tijdens de Watersnoodramp van 1953: toen een waterkering dreigde te bezwijken kwam een door de storm losgeslagen vrachtschip voor de waterkering terecht. Die voorkwam dat Colijnsplaat overstroomde.

Keltische nederzetting
In de buurt van Colijnsplaat heeft in de Romeinse oudheid een Keltische nederzetting gelegen met als naam Ganuenta. In deze nederzetting stond een tempel ter ere van de godin Nehalennia die macht had over handel en scheepvaart. Schippers brachten hier offers voor een veilige oversteek naar Brittania. In 1970 werden in de buurt van Colijnsplaat enkele Nehalennia-altaren uit de Oosterschelde opgevist. Aan het begin van deze eeuw heeft men bij de haven een Gallo-Romeinse tempel nagebouwd.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Met de Wind Mee

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden