Meppel

Balkbrug

De bosgebieden tussen Zwolle en Meppel kun je op één hand tellen. Het bos van Boswachterij Staphorst is dan ook redelijk speciaal in deze omgeving. Deze route neemt je mee door dit gebied dat vroeger werd gebruikt om turf te steken.


Boswachterij Staphorst
Het start- en eindpunt van deze route ligt bij Bed & Breakfast De Zilveren Maan. Hier kun je een kamer boeken om heerlijk tot rust te komen na je fietstocht. Vanuit hier fiets je door de prachtige bossen rondom Staphorst. Vroeger vond je hier een heideveld, maar tussen 1930 en 1940 werden er hier bossen aangeplant als werkverschaffingsproject voor werklozen tijdens de economische crisis. Zo ontstond er een heerlijk stil bos dat het thuis vormt van reeën, dassen, roofvogels en vossen. Verder fiets je op deze route langs een klokkenstoel uit 1823. Deze klok wordt tegenwoordig nog gebruikt om kerkdiensten aan te kondigen. Andere bezienswaardigheden onderweg zijn kasteel De Havixhorsten en buurtschap De Schiphorst.


Eetcafé Het Vergulde Ros
Op ongeveer de helft van de route kun je een pauze inlassen bij Eetcafé Het Vergulde Ros. Vroeger was dit een pleisterplaats voor paarden- en veehandelaren, maar tegenwoordig komen er vooral fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar een kopje koffie of een lekkere maaltijd.


Een ooievaarsdorp
In de buurt van Meppel vind je het ooievaarsdorp De Lokkerij. Rond 2006 telde dit dorp ongeveer 175 broedparen. De ooievaars hadden zo’n goed leven in dit dorp dat ze zich zelfstandig hebben verspreid over de regio om het station heen. Zo wordt de witte ooievaar beetje bij beetje weer geïntroduceerd in Nederland. Er worden hier ook gewonde ooievaars verpleegd.

Adres

Route.nl

Balkbrug

Uitjes in de buurt

Reviews van Meppel

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.