Meinweg

Herkenbosch
Route.nl

Herkenbosch

Vanuit het Midden-Limburgse kerkdorp Herkenbosch rij je zo Nationaal Park de Meinweg in. Ook fiets je door het idyllische Roerdal.

Vlodrop-Station
Als eerste kom je langs de Vlodroppermolen, een watermolen uit 1875. Rij bij knooppunt 57 even naar rechts om aan de Rothenbach ook de Gitstappermolen uit 1377 te bekijken. Midden in Nationaal Park de Meinweg kom je langs Vlodrop-Station, een buurtschap dat ooit aan de IJzeren Rijn lag, de voormalige spoorweg tussen Antwerpen en Mönchengladbach. Bij knooppunt 95 stond tot februari 2015 het bekende College Sint Ludwig. Na jaren leegstand is het klooster uiteindelijk gesloopt.

De Meinweg
Nationaal Park de Meinweg staat bekend om zijn unieke terrassenlandschap. Deze terrassen zijn in de loop van tienduizenden jaren ontstaan door inschuring van de Maas en drie breuklijnen in de aardkorst. Je fietst hier door dichte oude bossen en beekdalen. Soms over een asfaltweg, maar ook over een fietspad. Zeker op een doordeweekse dag is het hier ongekend stil. Bij Fiets en wandelterras de Aethook geniet je van een drankje en hapje.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Meinweg

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden