Markelo

Markelo
Route.nl

Markelo

Op deze route maak je kennis met de mooie Twentse natuur rondom Markelo, Ruurlo en Lochem. De natuur bestaat in Twente uit glooiende beekdalen, bossen en weilanden met koeien en hier en daar een eeuwenoude boerderij. Ga lekker op pad en ontdek de sfeer van het boerenland van vroeger.


Kasteel Ruurlo
Het eerste gedeelte van de route neemt je mee van Markelo naar Ruurlo. Onderweg kun je genieten van een rustig en uitgestrekt landschap waar je maar weinig andere fietsers en wandelaars tegen kunt komen. De ideale plek om eventjes helemaal tot rust te komen. In Ruurlo kun je onder andere een kijkje nemen bij Kasteel Ruurlo. Dit kasteel was eeuwenlang in handen van de adellijke familie Van Heeckeren. Zij gebruikten het kasteel als woonhuis, maar tegenwoordig wordt het kasteel omgetoverd tot een museum waar geschiedenisliefhebbers hun hart op kunnen halen. Dit kasteel stamt waarschijnlijk uit het begin van de 14e eeuw.


’t Wapen van Markelo
Vanuit Ruurlo fiets je verder naar Lochem en terug naar Markelo. Aan het einde van de route kun je neerstrijken bij Grand Café Restaurant ’t Wapen van Markelo. Rust lekker even uit en geniet van een lekker hapje en een drankje. Vanuit hier kun je ook route 656795 en route 656799 volgen.


Een bezoekje aan Markelo
Na je tochtje kun je een bezoekje brengen aan Markelo. Niet alleen het glooiende landschap rondom deze plaats is de moeite waard, ook de bezienswaardigheden in dit gezellige dorp mogen er zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de gerestaureerde korenmolen De Hoop uit 1836 of de kastelen Weldam en Wegdam die net iets buiten het dorp liggen.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

    Reviews van Markelo

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.