Mariapeel

Maasbree

De Deurnese Peel en de Mariapeel zijn de restanten van wat ooit een onherbergzaam hoogveengebied was. Omdat turf als brandstof erg waardevol was, werd het ‘het zwarte goud van de Peel' genoemd. In de Middeleeuwen werd begonnen met ontginning van het gebied. Vroeger was het gebied onherbergzaam maar nu is het een vogelrijk natuurgebied.


Genoeg vogels te spotten
Deze fietsroute neemt je mee door dit prachtige natuurgebied waar je bijzondere vogels zoals de blauwborst, de sprinkhaanrietzanger, de slobeend, de tafeleend, de wulp, de waterral en de wintertaling kunt spotten. In de trektijd kun je hier ook kraanvogels zien en in de winter leven taigarietganzen hier. Verder fiets je op deze route langs het monument ‘Sporen die bleven’ Kronenberg. Dit monument is gebouwd ter herdenking van voor dwangarbeid gedeporteerde jongens en mannen uit De Peel en Kronenberg.


Geiten in de schaapskooi
Op deze route fiets je ook langs een schaapskooi. Je zou denken dat dit gerestaureerde gebouw uit 1800 onderdak biedt aan een kudde schapen, maar niets is minder waar. Deze schaapskooi wordt namelijk bewoond door een kudde Nederlandse landgeiten. Deze dieren begrazen samen met een kudde runderen de heide. Zo zorgen ze ervoor dat dit gebied op een natuurlijke manier in stand wordt gehouden zonder dat bepaalde gewassen te overheersend worden.

Adres

Route.nl

Maasbree

Uitjes in de buurt

Reviews van Mariapeel

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.