Maasvallei

Thorn

Op deze fietsroute maak je kennis met Rivierpark Maasvallei. In deze regio vind je volop prachtig natuurschoon en pittoreske dorpjes. Stap op het zadel en kom het ervaren.

Mooi Maaseik
Als eerste fiets je door het pittoreske Thorn. Dit stadje heeft een historische kern met witte huisjes en vele authentieke panden uit de vijftiende tot de negentiende eeuw. De stad was ruim 800 jaar lang de hoofdplaats van een miniatuurvorstendom. Je kunt hier genieten van een lekkere maaltijd bij De Pannekoekenbakker Thorn. Je steekt de grens met België over, na enkele mooie kilometers kom je door Maaseik met zijn schitterende historische Markt.

Stevensweert
Terug in Nederland rij je over het Eiland in de Maas. Je komt hier door Ohé en Laak, verderop passeer je de Hompesche Molen. In Stevensweert ervaar je de sfeer van vervlogen tijden. Hier bezoek je het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak om meer te weten te komen over deze regio. In Maasbracht passeer je het Maas- en scheepvaartmuseum. In het pittoreske Wessem ben je welkom bij Gasterie De Knip.

Adres

Route.nl

Thorn

Uitjes in de buurt

Reviews van Maasvallei

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.