Maasduinen

Well

Tussen de Maas en de Duitse grens in de omgeving van Well vind je een langgerekte, hoge zandrug die beplant is met naaldbomen en heideplanten. Dit mooie gebied vormt Nationaal Park De Maasduinen, een terrassenlandschap langs de Maas. Landgoed De Hamert vormt het hart van dit gebied.


Prachtige heidevelden en bossen
Het gehucht Knikkerdorp vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier fiets je dwars door de bossen en langs de heidevelden van de Maasduinen heen. Onderweg kom je misschien wel de schapen, geiten of Galloway runderen tegen die dit gebied begrazen. Zo wordt ervoor gezorgd dat dit natuurgebied niet dichtgroeit. Vroeger bestonden de Maasduinen uit losse stuifzanden die overal heen konden stuiven. Om het gebied in bedwang te houden zijn er bomen en andere vegetatie geplant. Net buiten de Maasduinen fiets je door Well, een dorpje aan de oever van de Maas. De naam van dit dorp betekent ‘aanlegplaats’, een verwijzing naar de gunstige ligging van het dorp aan het water.


Kasteel Well

Kasteel Well is de mooiste bezienswaardigheid van het dorp Well. Dit kastelencomplex werd gebouwd in de veertiende eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het kasteel, dat bestaat uit een hoofdburcht en een voorburcht, zwaar beschadigd. Beide gebouwen werden hersteld en zijn op de Rijksmonumentenlijst gezet, evenals de bruggen, de tiendschuur en de historische tuin die bij de vesting horen. Sinds 1986 is er een opleidingsinstituut in gevestigd.

Adres

Route.nl

Well

Uitjes in de buurt

Reviews van Maasduinen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.