Maasdam en omgeving

Heinenoord

Rondom Maasdam maak je een fietstocht door de Hoeksche Waard. Ook steek je even over om op het Eiland van Dordrecht van de fraaie natuur te genieten.

Hoeksche Waard
Bij Eterij-Tapperij De Platte Reedijk geniet je van een gezellig terrasje, voordat je op de fiets stapt. Al snel rij je door Mijnsheerenland en Westmaas, twee pittoreske dorpjes aan de Binnenbedijkte Maas. In de polders van de Hoeksche Waard is het heerlijk rustig kilometers maken. In dit open gebied rij je over autoluwe en slingerende dijkjes langs kreken en uitgestrekte weilanden. Aan de horizon drijven de wolken in de karakteristiek hoge Hollandse luchten voorbij.

Oude molens
Op het Eiland van Dordrecht fiets je door de Louisa- & Cannemanspolder, een parkbos waar je tussen een fruitgaard en woeste graslanden loopt. In het aangrenzende De Elzen rij je door een relatief jong en vochtig bos. Wat is het hier stil! Terug in de Hoeksche Waard rij je langs De Lelie, een korenmolen uit 1836. Net voorbij het mooie Maasdam kom je langs de Oostmolen uit 1731, hij bemaalde de polder Moerkerken.

Adres

Route.nl

Heinenoord

Uitjes in de buurt

Reviews van Maasdam en omgeving

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.