Maas

Ravenstein
Route.nl

Ravenstein

Vanuit Ravenstein maak je een prachtige tocht langs de Maas. Je komt door prachtige plaatsjes als Megen. Ook geniet je volop van het natuurrijke landschap, zoals rondom buurtschap Leur.

Stella Polaris
De route start bij Hotel De Keurvorst. Deze gezellige stadsherberg ligt midden in het pittoreske oude stadshart van Ravenstein. Wat een mooie plek om je route te beginnen! Langs de Maas, die hier de grens tussen Noord-Brabant en Gelderland vormt, is het heerlijk fietsen met zicht op de graslanden, broekbosjes en het kabbelende water. Onderaan de dijk zie je enkele karakteristieke boerderijen. Ook passeer je de Stella Polaris, ofwel Poolster: een korenmolen uit 1865.

Landgoed Leur
Verderop kom je door het beschermd dorpsgezicht van Megen. Je ziet hier o.a. de Gevangenpoort, een veertiende-eeuwse poorttoren die ooit deel uitmaakte van de afgebroken ommuring. Met een pontje steek je de Maas over. Bij Appeltern kom je langs Stoomgemaal De Tuut: het enige van de 34 stoomgemalen in het Gelders rivierengebied dat nog bestaat. Rondom Leur zijn de landerijen van de voormalige heerlijkheid goed bewaard gebleven: wat een prachtig gebied!

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

    Reviews van Maas

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.