Maas

Herpen
Route.nl

Herpen

Langs de Brabantse Maas liggen mooie pareltjes als Megen en Ravenstein. In het buitengebied van Oss fiets je o.a. door de Herpse Bossen.

Mooi Megen
De eerste kilometers rij je de benen warm in een decor van akkers, velden en coulissebos. Wat hier meteen opvalt: de rust. Ideaal voor een dagje onthaasten. Na een tijdje bereik je Megen. Door de vele goed bewaard gebleven oude gebouwen ervaar je hier nog de sfeer uit vervlogen tijden. Je ziet o.a. de Gevangenpoort, een veertiende-eeuwse poorttoren die ooit deel uitmaakte van de afgebroken ommuring.

Poolster
Over de Maasdijk is het prachtig fietsen, terwijl je uitkijkt over de uiterwaarden. Je passeert enkele karakteristieke boerderijen en de Stella Polaris, ofwel Poolster: een korenmolen uit 1865. Verderop kom je door het historische centrum van Ravenstein. Tijd voor een koffie met iets lekkers bij Hotel De Keurvorst. Vervolgens fiets je de landerijen weer in. Je komt o.a. door Reek en Schaijk. In de Herpse Bossen kun je even lekker diep ademhalen en de frisse dennengeur opsnuiven.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Maas

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden