Lochem

Lochem
Route.nl

Lochem

De Achterhoek is op zijn mooist rondom Lochem. Je fietst hier door een prachtig kleinschalig landschap met sprookjesachtige doorkijkjes. Ook kom je langs enkele bezienswaardigheden.

De Cloese
Na een comfortabele overnachting bij Hotel en Restaurant Hof van Gelre rij je als eerste naar Landgoed de Cloese. Het bijbehorende kasteel werd in 1520 door een pastoor gebouwd. Een imposante brug leidt over een brede gracht naar het kasteel, dat met zijn vele torentjes en raampartijen een ongekende allure heeft. De Zwiepse Molen is een korenmolen uit 1851. Vanwege slechte windvang is hij in de negentiende eeuw verschillende keren verplaatst.

Beekvliet
Vanaf knooppunt 75 rij je een stukje door Beekvliet: een karakteristiek Achterhoeks landgoed. Je ziet hier een mozaïek van boerengrond, loof- en naaldbos, imposante bomenlanen en houtwallen. In Barchem kom je langs het dorpskerkje uit 1861. Verderop rij je een stukje door de bossen van het Grote Veld. Tot slot rij je door Lochem, een mooi en sfeervol plaatsje. De route eindigt met een terrasje bij Hotel en Restaurant Hof van Gelre.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Lochem

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden