Limburgse Peel

Someren

Deze route neemt je mee door de Brabantse en Limburgse Peel. Je fietst door een typisch heideontginningslandschap van bossen, graslanden en kleine moerassen. Afwisseling troef!

Dennendijkse Bossen
De route start bij Boscafé De Soete Inval. Je kunt hier een gezellig terrasje pakken, voordat je op de fiets springt om naar Asten te rijden. Vanuit de verte zie je de 75 meter hoge toren van de Heilige Maria Presentatiekerk uit 1901 al staan. In het gezellige oude centrum heerst een karakteristieke Brabantse sfeer. Even later kom je door de Dennendijkse Bossen, een jong natuurgebied waar je tussen grove dennen en fijnsparren fietst.

Groote Peel
Vanuit het bezoekerscentrum aan de rand van De Groote Peel loop je in korte tijd naar een uitkijktoren die je een onvergetelijk uitzicht over het schitterende wetland biedt. Je fietst door Someren-Eind, net als veel andere kerkdorpjes in deze regio een voormalig ontginningsdorp. Den Evert is een voormalige banmolen van de Abdij van Postel. Hij stamt oorspronkelijk uit 1543, maar werd in 1978 verplaatst naar zijn huidige locatie.

Adres

Route.nl

Someren

Uitjes in de buurt

Reviews van Limburgse Peel

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.