Limburgse Maas

Kessel
Route.nl

Kessel

In de omgeving van het Limburgse Kessel is het heerlijk fietsen. Deze route neemt je mee langs de Maasoever, door de Heldense Bossen en door pittoreske oude kerkdorpjes.

Heldense Bossen
Vanuit IJssalon Clevers Kessel rij je de benen soepel langs de Maas. Vanaf de Musschenberg geniet je van een uniek en mooi uitzicht over het Maasdal. Even later fiets je de Heldense Bossen in, een natuurgebied dat bestaat uit een mozaïek van verschillende aaneengesloten dennenbossen, kleinschalig akkerland, vennetjes en kleine heidevelden. Je geniet hier volop van de stilte. Via Baarlo rij je terug naar IJssalon Clevers Kessel: tijd voor een verfrissende tussenstop.

Pittoresk Ronkenstein
Aan de overkant van de Maas rij je door Reuver. Ook kom je door Ronkenstein dat vanwege zijn achttiende-eeuwse uiterlijk beschermd dorpsgezicht geniet. Even later fiets je over de prachtige Prinsendijk die de Duits-Nederlandse grens vormt. Wat een uitzichten! Verderop rij je door het vochtige elzen- en populierenbos van het Beesels Broek. Ook kom je langs de Grauwe Beer, een korenmolen aan de oever van de Maas die van 1614 tot 1891 in Zaandam stond.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Limburgse Maas

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden