Limburgse heuvelland

Slenaken
Route.nl

Slenaken

Beekdalen, stille bossen, idyllische vergezichten en kerkdorpjes met eeuwenoude vakwerkhuizen: ze maken van je fietstocht door Zuid-Limburg een feest. Het is af en toe even klimmen, maar in dit decor laad je de accu zo weer op.

Vakwerkhuizen
Fietsen door Zuid-Limburg is een belevenis op zich. De uitzichten zijn altijd mooi, of je nu door het Geuldal rijdt of vanaf een heuveltop om je heen kijkt. Het voelt als een verkwikkend dagje uit in het buitenland. De vele monumentale vakwerkhuizen en carréboerderijen dragen zeker bij aan deze charme. Zelfs in buurtschappen als Bommerig, Camerig en Eperheide zie je monumentale vakwerkhuizen uit de achttiende en negentiende eeuw.

Mergelkerk
Mheer is ooit uitgeroepen tot een van de tien mooiste dorpjes van Nederland. En niet zonder reden. Je ziet er bijvoorbeeld de zeventiende-eeuwse Sint-Lambertuskerk. Hierachter staat het veertiende-eeuwse Kasteel van Mheer. Noorbeek en Wesch genieten beschermd dorpsgezicht, onder meer vanwege de Brigidabron en de eeuwenoude Sint-Brigidakerk die grotendeels in mergel is opgetrokken. 

Wil je nog langer genieten van Zuid-Limburg? Fiets dan ook route 123248.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Limburgse heuvelland

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden