Limburg

Weert
Route.nl

Weert

Ontdek het Grenspark Kempen-Broek, laverend tussen Belgisch en Nederlands Limburg. In de voormalige grensmoerassen vind je nu mooie vennetjes, molens en beken. Een genot voor de natuurliefhebber!

Wijffelterbroek
Na een kopje koffie op het mooie terras van Crossmoor ga je op pad. Je start hier midden in de natuur, dus het is meteen heerlijk groen en rustig om je heen. Je rijdt hier door het Grenspark Kempen-Broek. In dit gebied overschrijd je haast ongemerkt de grens tussen België en Nederland. Allereerst fiets je door het Nederlandse Wijffelterbroek, dat ooit deel uitmaakte van een groot grensmoeras. Dit was een perfect gebied voor smokkelaars!

Vennen
Mooie vennen met een picknickbankje, zoals dat in de hoek van de Pruiskesweg, nodigen uit om even te pauzeren. Daarna rijd je over een prachtig vrij liggend fietspaadje langs het vochtige boerenland. Na een terrasje bij Nieuw-Vosseven, middenin het bos, rijd je langs de Broekmolen: een mooie onderslag watermolen uit 1738 aan de Abeek. Via een grote groene lus door België rijd je terug naar je startpunt langs de groene oevers van de Zuid-Willemsvaart, een kanaal uit 1826.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Limburg

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden