Lemmer

Emmeloord

Een mooie route over de Noordoostpolder, van Emmeloord naar Lemmer. Hier ontdek je historische scheepswerven en een leuke oudheidkamer. Een reis terug in de tijd!

Lemsteraken
Vanaf je startpunt vlakbij Emmeloord fiets je al snel langs de IJsselmeerkust naar Lemmer. Stap hier even af aan de Zeedijk. Lemmer had meerdere hellingen waar aan schepen gebouwd kon worden: aan de Zeedijk lag de helling van de gebroeders De Boer. Aan het einde van de 19e eeuw werden hier de eerste lemsteraken gebouwd, een traditioneel Fries zeilschip. Op de hellingen van de Kortestreek vond het onderhoud plaats aan de schepen van de Lemster vissersvloot.

Oudheidkamer
In Lemmer kun je ook een bezoekje brengen aan museum Lemmer, oudheidkamer ‘Lemster Fiifgea’. Het is gevestigd in het oude gemeentehuis, een Rijksmonument. Je ziet er Lemster kerfsnede aardewerk, maar ook talloze verwijzingen naar de visserij en vervening, een stijlkamer uit 1920 en veel oude foto's. Via het Tjeukemeer rijd je weer naar Emmeloord. Terug bij Landwinkel Versluis kun je nog even wat lekkere aardappels of kakelverse scharreleieren inslaan voor thuis.

Adres

Route.nl

Emmeloord

Uitjes in de buurt

Reviews van Lemmer

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.