Lauwersmeer

Lauwersoog
Route.nl

Lauwersoog

Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op de grens van Groningen en Friesland. Deze route neemt je mee van de ene naar de andere provincie over de dijk aan de rand van het Lauwersmeer. Geniet van de rustgevende natuur rondom het Lauwersmeer en de authentieke plaatsjes in het noorden van Groningen en Friesland.


Op het randje van Nederland
Vanuit het natuurgebied rondom het Lauwersmeer fiets je naar Lauwersoog, een Gronings vissersdorpje. Via de jachthaven van Lauwersoog fiets je naar de dijk die Groningen met Friesland verbindt. Deze dijk is gebouwd om de voormalige Lauwerszee af te sluiten van de Waddenzee. Als je hier fietst kun je aan de ene kant genieten van de natuur van Nationaal Park Lauwersmeer en alle vogels die hier leven en aan de andere kant kun je genieten van de Waddenzee.


Restaurant Suyderoogh
In Friesland fiets je door kleine plaatsjes zoals Nes, Niawier en de terpdorpen Metslawier en Anjum. Vervolgens fiets je weer terug over de dijk naar Groningen. Het start- en eindpunt van deze route ligt midden in het Nationaal Park Lauwersmeer bij Restaurant Suyderoogh. Hier kun je aan het einde van je tocht heerlijk neerploffen om de dag af te sluiten met een lekkere maaltijd en een drankje. Nog niet genoeg van deze omgeving? Probeer dan eens fietsroute 380075.


Nationaal Park Lauwersmeer
Het Lauwersmeer was vroeger een zee die in verbinding stond met de Waddenzee. In 1969 werd het meer afgesloten van de Waddenzee door middel van een dijk ter bescherming van de omliggende plaatsjes. Om het meer heen is een prachtig rustig natuurgebied ontstaan met een unieke vogelpopulatie. Het ideale gebied voor vogelspotters, maar ook voor mensen die gewoon op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen.

Bezoek de website >>

Route in Groningen

  Reviews van Lauwersmeer

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt