Langs De Sloten

Alphen aan den Rijn
Route.nl

Alphen aan den Rijn

Ten noordoosten van Zoetermeer strekken de weilanden zich honderden meters ver voor je uit. Hier en daar worden de weilanden en akkers van elkaar gescheiden door sloten. Deze graslanden maakt deel uit van het Nationaal Landschap Het Groene Hart, een gebied van zo’n 180.000 hectare groot. Verken dit rustige gebied dat wordt omringd door grote steden op de fiets.


Molens tussen de weilanden
Vanaf het startpunt fiets je via Boskoop naar Alpen aan den Rijn. Vervolgens fiets je verder in de richting van Zoeterwoude. Onderweg kom je langs de Rooie Wip. Deze wipmolen werd in 1639 gebouwd ter vervanging van een kleine molen uit 1567. Op zaterdagen is de molen, die vroeger werd gebruikt om de Gemenewegsepolder te bemalen, regelmatig te bezoeken. Even verderop vind je de ruïne van de Benthuizer Bovenmolen. Deze windmolen maakte deel uit van een molendriegang die water van de Noordplan uitmaalde op de Hoogeveensevaart. In 1960 werd de molen onttakeld na enkele mislukte proeven om er elektriciteit mee op te wekken.


Restaurant De Beren Zoetermeer
In het laatste gedeelte van de route kom je langs Restaurant De Beren Zoetermeer. Hier kun je neerstrijken voor een lekker hapje en een drankje. Vanuit hier kun je ook route 691526 en 691535 volgen.


Vogelparadijs
Als je een vogelliefhebber bent dan is deze omgeving een paradijs voor je. De weilanden en slootjes vormt namelijk een geliefd leefgebied voor verschillende soorten vogels zoals grutto’s, kieviten en scholeksters. Neem een verrekijker mee en speur de graslanden af om bijzondere vogels te spotten of bekijk de vele eenden die in de sloten dobberen.

Bezoek de website >>

Route in Zuid-Holland

  Reviews van Langs De Sloten

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden