Landgoed Mensinge

Roden

Een prachtige tocht door de Onlanden, vol mooie uitzichten over de graslanden. De route leidt je langs een mooi landgoed, het Leekstermeer én door een paar leuke dorpen.

Landgoed Mensinge
De Brink van Roden is een echte mustsee. Je ziet hier onder meer de Winsinghhof op nummer 10, een boerderij uit 1672. Het schip van de Catharinakerk is in de veertiende eeuw gebouwd. Als je het dorp uit fietst, kom je al snel langs Landgoed Mensinge. Vanwege zijn karakteristieke landschap wordt dit ook wel Drenthe in een notendop genoemd. In de eeuwenoude havezate is een museum gevestigd dat een goed idee geeft van de manier waarop de rijken hier gewoond hebben.

Leekstermeer
Rondom het Leekstermeer, het grootste meer van Drenthe, rijd je door ruige laagveengebieden in het dal tussen de hogere Drentse zandgronden en Groningse kleigronden: de Onlanden. Vlakbij vind je esdorp Peize. In de zestiende en zeventiende eeuw stond het dorp bekend om de hopteelt. De hop werd vooral afgenomen door brouwers uit het nabije Groningen. In het gezellige Eelde maak je een tussenstop bij Café Theater G & A Boelens, neem lekker plaatst op het grote (verwarmde) terras voor je terugfietst naar Roden.

Adres

Route.nl

Roden

Uitjes in de buurt

Reviews van Landgoed Mensinge

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.