Laag-Holland

Oostzaan
Route.nl

Oostzaan

Er valt nog zoveel te ontdekken in eigen land! Wat dacht je van Laag-Holland, waar je meer leert over de geuzendaad van boer Paterke terwijl je door het authentieke Waterland fietst.

Boer Paterke
De route gaat van start met een kopje koffie op het leuke terras van Twiske Haven. Je rijdt langs de rand van de Stooterplas waar je net al zo mooi over uitkeek naar het noorden. Dit is Laag-Holland, waar prachtige plaatsjes en oude laagveengebieden als het Oostzanerveld elkaar afwisselen. Verderop kom je langs de Paterspoel met de Suzanna Sluis, genoemd naar boer Paterke die er hier in de Tachtigjarige Oorlog voor zorgde dat Spaanse soldaten van zijn boot vielen!

Monnickendam
Ook passeer je het sfeervolle Monnickendam. Geniet van een pauze op één van de gezellige terrassen of bezoek Museum de Speeltoren. Hier kom je alles te weten over de historie en de veranderingen van het Waterlandse landschap. Dan fiets je verder langs de Gouwzee, met uitzicht op het bijzondere eiland Marken. Langs het water rij je door de polders naar Broek in Waterland, een karakteristiek dorpje waar dankzij de vele houten huizen de tijd stil gestaan lijkt te hebben.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Laag-Holland

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden