Laag Holland

Oostzaan

Net boven Amsterdam ligt het prachtige Nationaal Landschap Laag Holland. Een uitgestrekt poldergebied waar het heerlijk rustig fietsen is. Ook vind je er historische plaatsjes, zoals Monnickendam.

Het Twiske
Je rijdt de benen los in het Twiske. Oorspronkelijk bestond dit gebied uit veenweiden langs het riviertje het Twiske. Hier werd eeuwenlang op kleine schaal turf gewonnen. In de jaren dertig van de twintigste eeuw begon men het gebied in te polderen. Omdat de drooggelegde grond zich niet leende voor landbouw, is het Twiske ingericht als natuur- en recreatiegebied. Je hebt hier mooie uitzichten over de Stootersplas en de verruigde moeraslanden.

Historisch Monnickendam
In de polders van Nationaal Landschap Laag Holland is het heerlijk kilometers maken. Je komt door Monnickendam. In de stadskern struikel je bij wijze van spreken over de monumentale panden met karakteristieke gevels. Een heerlijk plaatsje dus om even af te stappen en op je gemak van de unieke historische sfeer te genieten. Verderop fiets je langs het Ilperveld, een uitgestrekt brak veenweidegebied met talloze sloten en rietkragen. De route eindigt bij Twiske Haven.

Adres

Route.nl

Oostzaan

Uitjes in de buurt

Reviews van Laag Holland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.