Kromme Rijnstreek

Bunnik

Twee van de grootste forten uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, kastelen, prachtige landelijke weggetjes en een klein puntje Utrechtse Heuvelrug: het kan niet op met deze route!

Forten
Eerst een kopje koffie op het terras bij de boomgaard van Fruitboerderij en Plattelandwinkel De Achterdijk en dan stap je op de fiets. Al snel kom je langs Fort Vechten, het op een na grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier staat ook een replica van een Romeinse wachttoren. Verderop passeer je Fort Rijnauwen, met 32 hectare de grootste vesting uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort werd eind negentiende eeuw gebouwd en geldt tegenwoordig als natuurgebied.

Kasteel Sterkenburg
Je ziet enkele landhuizen die aanvankelijk zijn gebouwd als burcht. Zoals Kasteel Sterkenburg, een ridderhofstad waarvan de geschiedenis tot de dertiende eeuw teruggaat. Ook kom je langs Kasteel Beverweerd. Oorspronkelijk dateert dit optrekje uit de dertiende eeuw, maar het huidige gebouw stamt uit 1850. Over een lommerrijke weg rij je door de landerijen. Fietsen in zo’n mooi landschap lijkt haast vanzelf te gaan, voor je het weet ben je weer terug bij je startpunt.

Adres

Route.nl

Bunnik

Uitjes in de buurt

Reviews van Kromme Rijnstreek

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.