Klooster Ter Apel

Ter Apel
Route.nl

Ter Apel

Deze route neemt je mee door de bossen van Klooster Ter Apel. In het middeleeuwse kruisherenklooster is tegenwoordig een museum gevestigd: een bezoekje meer dan waard!

Ruiten Aa
De eerste kilometers rij je door het dal van de Ruiten Aa, het hart van de streek Westerwolde. Je fietst hier door een mozaïek van met graan begroeide essen en graslanden die omzoomd zijn met houtsingels. Dit beekdal is niet voor niets een van de mooiste van Nederland! Ook kom je door de Sellingerbossen. Je vindt hier het Theater van de Natuur, een unieke natuurkijkheuvel. Neem zeker een kijkje!

Ter Apel
Groningen mag dan bekend staan om zijn weidse landschap, bij Ter Apel kom je alweer door een bos. En niet zomaar een: dit kloosterbos is al rond 800 aangeplant. Verderop maak je een tussenstop bij Paviljoen Jachthaven de Runde. Klooster Ter Apel dateert uit 1465, het tegenwoordige museum behoort tot de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten. De route neemt je vervolgens mee door natuurgebied het Sellingerveld. Ook hier ervaar je een verfrissende rust!

Bezoek de website >>

Route in Groningen

  Reviews van Klooster Ter Apel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden