Ketelmeer

Noordoostpolder

Met deze route ontdek je het prachtige oude vissersdorp Urk. Je rijdt ook heerlijk langs het water van het Ketelmeer en IJsselmeer.

Historisch Urk
Deze route gaat van start aan de rand van het Ketelmeer. Op de dijk langs het IJsselmeer geniet je even later van de vergezichten. Verderop fiets je Urk binnen. Het oude centrum geniet beschermd dorpsgezicht, je ervaart hier een heerlijk historisch sfeertje. Tot 1939 was dit vissersdorpje een eiland in het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee. Dit eilandgevoel leeft nog steeds onder de bewoners, die zeggen niet in, maar op Urk te leven.

IJsseloog
Kijk even rond bij het Vissersmonument, de vuurtoren, het Kerkje aan de Zee en de Bethelkerk voor je verder fietst richting Emmeloord. Landwinkel Versluis is een leuke plek om je fietstocht te onderbreken: ze hebben hier heerlijke aardappels. Over het fietspad langs het Ketelmeer rijd je terug naar af. Midden in het water zie je hier het IJsseloog liggen, een groep kunstmatige eilanden die zich heeft ontwikkeld tot een vogelrijk natuurgebied.

Adres

Route.nl

Noordoostpolder

Uitjes in de buurt

Reviews van Ketelmeer

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.