Kastelen in de IJsselvallei

Rheden
Route.nl

Rheden

In de IJsselvallei vind je volop bezienswaardigheden. Je komt langs drie kastelen en door de oude stad Doesburg. Ook rij je een stukje door de bossen op de Veluwezoom.

Veluwezoom
Je route start vanaf de Posbank. Geniet even van het uitzicht, voordat je de bossen in fietst. Je ziet hier vele oude eiken en beuken. Ook kom je door het sterrenbos van Hof ter Heide, een eeuwenoud landgoed. Bovenop de Carolinaberg staat een prachtige oude beuk, een bijzonder plekje. In de IJsselvallei geniet je van een weids landschap, aan de horizon torent de Veluwezoom als een baken boven alles uit.

Kasteel Middachten
Je komt door Doesburg, een charmant stadje vol oude panden. Je passeert Landgoed Bingerden, een van de oudste in Nederland. In Giesbeek kom je langs De Hoop, een korenmolen uit 1888. In Rheden is het tijd voor een lekkere pannenkoek en koffie bij Pannekoekhuis Strijland. In het pittoreske De Steeg vind je twee eeuwenoude buitenplaatsen. Als eerste kom je langs Rhederoord, als tweede ligt het van oorsprong middeleeuwse Kasteel Middachten op je route.

Bezoek de website >>

Kastelen in de IJsselvallei

    Reviews van Kastelen in de IJsselvallei

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden