Kasteel Heeze

Heeze

De natuur rondom Heeze, Someren en Sterksel wordt gedomineerd door groene bossen en schrale heide. Je komt er ook leuke dorpen en een prachtig kasteel tegen.

Kasteel Heeze
Je route gaat van start bij Kapellerput, verscholen in de bossen rondom Heeze. Drink hier eerst een kop koffie op een van de terrassen aan de achterzijde, waar je uitkijkt op de rustgevende bosrijke omgeving. Hiervandaan fiets je naar Kasteel Heeze. De eerste melding van het kasteel gaat terug tot 1172. De 18e-eeuwse inrichting is nagenoeg intact gebleven, ondanks dat het kasteel wordt bewoond. Het bestaat uit het middeleeuwse slot Eymerick en een nieuwer kasteel uit de 17e eeuw.

Herbertusbossen
Na het gezellige Heeze fiets je verder. De Vroolijke Jager is een mooi voorbeeld van naaldbomen die zijn aangeplant in een gebied dat voornamelijk uit heide bestond. Ook de Somerense Heide bestaat voor het grootste deel uit heideontginning. De Herbertusbossen zijn vernoemd naar de eerste Heer van Heeze en hebben dan ook meer variatie. Loof- en naaldbomen zijn hier dikker en voller. Het gebied is niet voor niets genomineerd voor de titel ‘Mooiste plek van Nederland’!

Adres

Route.nl

Heeze

Uitjes in de buurt

Reviews van Kasteel Heeze

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.