Kalmthout

Roosendaal

Rondom het Belgische Kalmthout is het heerlijk fietsen. In de bossen geniet je van de rust en de frisse lucht en in de dorpjes op deze route valt volop cultuurhistorie te beleven.


Traiteur-Taverne Annelies
Je start en eindigt deze route iets ten zuiden van Roosendaal. De laatste jaren is de natuur in het gebied flink verrijkt. Je ziet er een oud cultuurlandschap met bossen, akkers en graslanden en houtwallen. In Nispen fiets je langs de Molen Aerden, een korenmolen uit 1850. Ook in Huijbergen kom je langs een korenmolen: de Johanna stamt uit 1862. Onderweg kun je een pauze inlassen bij Traiteur-Taverne Annelies na zo’n 15 kilometer fietsen. Geniet hier van een lekker hapje en een drankje en stap vervolgens weer op je fiets.


Brabantse Wal
Wat is het lekker doortrappen over het fietspad. In het dorpje Wildert kun je het museumcomplex Bakkersmolen en Stoom- en Bakkerijmuseumbezoeken. Vervolgens fiets je weer terug naar het startpunt van de route.


Bakkersmolen en Stoom- en Bakkerijmuseum
In de jongste windmolen van Vlaanderen vind je het stoom- en bakkerijmuseum. Op zondag worden de molen en de stoommachines hier in werking gezet. Het museum komt dan helemaal tot leven. Breng een bezoekje aan dit museum en kom alles te weten over het maken van meel met een molen en het bakken van allerlei lekkers met dat meel.

Adres

Route.nl

Roosendaal

Uitjes in de buurt

Reviews van Kalmthout

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.