IJsselvallei

Wapenveld

Deze mooie route heeft twee gezichten. Als eerste fiets je een heel stuk door de bossen van de Veluwe. Vervolgens ervaar je de weidsheid van de IJsselvallei. Tussendoor kom je door het dorpje Heerde.

Veluwe
Geniet bij Pannenkoeken-restaurant ’t Mussennest van een drankje en hapje, voordat je naar de Watermolen van Hattem-Molecaten rijdt. Dit prachtige eeuwenoude gebouw ligt op het landgoed van Huis Molecaten. Vanuit hier rij je de Veluwe op. Je geniet vele kilometers van een afwisselend landschap van naaldbos en lanen die omzoomd worden door eiken- en beuken. Af en toe heb je doorkijkjes op weilanden en boerderijen. Hoe dieper je het bos in rijdt, hoe stiller het wordt.

Heerde
In Heerde kun je even afstappen bij De Vier Jaargetijden. Geniet hier van een lunch of een koffie met iets lekkers, voordat je verder door het mooie oude dorpscentrum fietst. Je passeert hier o.a. de monumentale Johanneskerk met zijn fraaie toren. Over autoluwe weggetjes rij je langs de graslanden van de IJsselvallei. Aan de dijk passeer je de Vlijt, een korenmolen uit 1887. Net voorbij knooppunt 74 zie je het Pouwel Bakhuis, een gemaal uit 1919.

Adres

Route.nl

Wapenveld

Uitjes in de buurt

Reviews van IJsselvallei

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.