ijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede
Route.nl

Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is een prachtig oud stadje aan de kruising van de Nederrijn en het Amsterdam-Rijnkanaal. In de omringende polders geniet je van een weids rivierenlandschap.

Kasteel Amerongen
Bij De Veldpoort Eten en Drinken kun je een lekkere lunch nemen op het gezellige terras, voordat je op de fiets stapt. Je rijdt als eerste de Kromme Rijnstreek door. Vanaf het zadel kijk je mooi uit over de langgerekte percelen grasland en de vele slootjes. Vanuit de verte zie je de bosrijke Utrechtse Heuvelrug dichterbij komen. Je rijdt een stukje door Leersum, de volgende stop is het prachtige Kasteel Amerongen.

Kasteel Duurstede
Langs de Lek werden vroeger nog meer kastelen gebouwd. Van Kasteel Bergestein is alleen de gracht deels nog zichtbaar in het landschap. Kasteel Natewisch stamt uit de dertiende eeuw. Aan het einde van de negentiende eeuw werd een groot gedeelte van het kasteel gesloopt. Alleen de toren staat er nog, een fiere herinnering aan vervlogen tijden. Geen nood, als laatste kom je langs Kasteel Duurstede en rij je door het pittoreske hart van Wijk bij Duurstede.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van ijk bij Duurstede

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden