Hunebedden en grafheuvels

Tynaarlo
Route.nl

Tynaarlo

Deze fietstocht van meer dan 40 kilometer neemt je mee dwars door het Drentse landschap. Onderweg kun je genieten van de hunebedden en grafheuvels die zo kenmerkend zijn voor dit gebied en verder fiets je door het Strubben-Kniphorstbos, het dorp Zuidlaren. Een deel van de route neemt je mee langs het Zuidlaardermeer.


Eeuwenoude bezienswaardigheden
Het startpunt van deze fietstocht ligt aan de rand van Zuidlaren. Vanuit hier zet je koers naar het Zuidlaardermeer, waar het regelmatig gezellig druk is met waterrecreanten. Zonaanbidders op het strandpaviljoen, watersporters op het meer en boten in de jachthaven, je vindt het hier allemaal. In de bossen en de natuur op de rest van de route kun je die drukte juist weer even ontvluchten. Dwaal in alle rust door deze mooie gebieden heen en maak je hoofd even helemaal leeg. Onderweg kun je een kijkje nemen bij eeuwenoude hunebedden en grafheuvels die de laatste rustplaats vormden voor doden uit de Oudheid. Het kleine hunebed D09 in Annen is klein en incompleet, maar toch is het bijzonder om dit 5000 jaar oude bouwwerk te zien.


Paviljoen De Leine
Op deze route kun je een pauze inlassen bij het Paviljoen De Leine aan het Zuidlaardermeer. Strijk neer op het terras om te genieten van een hapje en een drankje en geniet van het panoramische uitzicht.

Bezoek de website >>

Hunebedden en grafheuvels nabij Zuidlaren

  Reviews van Hunebedden en grafheuvels

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden