Hortus Haren

Haren
Route.nl

Haren

Een heerlijke route als je niet alleen wilt fietsen, maar ook graag een paar uurtjes uittrekt om een mooie plekje te ontdekken. Rondom Haren valt veel te beleven, maar de echte trekpleister vind je in het dorp zelf: Hortus Haren.

Hortus Haren
De route start vanaf de parkeerplaats in Haren. Al snel kun je weer afstappen, want je komt langs Hortus Haren, de bekendste bezienswaardigheid van het dorp. De verschillende tuinen zijn samen wel twintig hectare groot: je vindt er bijvoorbeeld een Chinese tuin, een Engelse tuin, een watertuin, een rotstuin, een bamboetuin en Keltische tuinen. Daarnaast vind je bij Hortus Haren ook verschillende papegaaiensoorten in een volière. Een must als je hier in de buurt bent.

Wijngaard
Langs het Winschoterdiep rijd je naar het Foxholster- en Zuidlaardermeer. Vlakbij kun je even gezellig een terrasje pikken bij Pannenkoekhuis Paviljoen Appelbergen, in de bossen en de heidevelden van het prachtige natuurgebied Appelbergen. In het dorpje Glimmen tref je een wijngaard: Domein de Tarquinius. De wijngaard is ruim 3000 vierkante meter groot en staat vol met druivenstokken waarvan rode en witte druiven geoogst worden. Wat een bijzondere plekjes ontdek je met deze route.

Let op: Op deze route steek je het water over met een pontje. Kijk van tevoren goed na of het pontje vaart, want dat kan verschillen per seizoen.

Bezoek de website >>

Rondje Hortus Haren

    Reviews van Hortus Haren

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.