Hoogkarspel

Bovenkarspel
Route.nl

Bovenkarspel

Een must voor geschiedenisliefhebbers met het Zuiderzeemuseum, het leuke Flessenscheepjes Museum, het mooie Enkhuizen en oude Friese dorpjes als Hoogkarspel!

Musea Enkhuizen
Je rijdt naar het mooie Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum, waar je de geschiedenis van de Zuiderzee en de dorpjes zelf kunt beleven in het openluchtmuseum. Vlakbij ligt het Flessenscheepjes Museum, minder bekend maar erg leuk. Het bevat ‘s werelds meest omvangrijke collectie flessenscheepjes, onder andere uit de vroege zeilvaart en de V.O.C.-tijd.

Stolpboerderijen
Je fietst langs de Oude Haven en rijdt dan Enkhuizen uit via stadspoort de Koepoort, een vrijstaand monument uit 1649. Langs het Markermeer fiets je naar Hem en Venhuizen, twee aan elkaar gegroeide dorpjes waar je eeuwenoude stolpboerderijen ziet. In Venhuizen passeer je ook het voormalige raadhuis uit de achttiende eeuw. Ook in de oude dorpjes Hoogkarspel en Grootebroek zie je Friese stolpboerderijen. Ze verraden dat deze regio in de middeleeuwen lange tijd tot het Friese grondgebied behoorde.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Hoogkarspel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden