Hollandse plassen

Nieuwkoop
Route.nl

Nieuwkoop

Een dagje langs Hollandse plassen en kronkelende riviertjes fietsen? Haal dan je hart op aan deze route. Je rijdt o.a. langs de Westeinderplassen en de Amstel. Onderweg passeer je volop historische bezienswaardigheden.

Westeinderplassen
De route start midden in de polders van het Groene Hart. De eerste kilometers rij je lekker de benen los, net boven Langeraar kijk je mooi uit over de plassen. De Westeinderplassen zijn ontstaan door turfwinning, maar nooit drooggelegd. Aan het water ligt het Fort bij Kudelstaart dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. In Uithoorn rij je door recreatiegebied het Zijdelmeer, aan de Amstelkade is het leuk fietsen langs mooie panden.

Kasteel Loenersloot
Fietsend langs de meanderende Waver zie je veel oude boerderijen langs de dijk staan. Grazige weiden vol koeien, kabbelend water: je rijdt hier door een echt Hollands decor. Bij Café-restaurant Bon pauzeer je even om iets lekkers te eten. In Baambrugge en Loenersloot zie je mooie monumentale panden, ook passeer je het dertiende-eeuwse Kasteel Loenersloot. Verderop rij je langs de Kromme Mijdrecht. Door inklinking liggen de weilanden lager dan het riviertje. Ook echt Hollands!

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Hollandse plassen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden