Hollands water

Nieuwkoop

Deze route leidt je vooral langs Hollands water. Je fietst langs de Nieuwkoopse Plassen, de Langeraarse Plassen, De Kromme Mijdrecht en de Amstel.

Groene Jonker
De Nieuwkoopse Plassen zijn een van de laatste uitgestrekte laagveengebieden van Nederland. Even verderop rij je langs het al even ruige nieuwe natuurgebied De Groene Jonker waar je met een verrekijker vogels als steltkluten, kieviten en lepelaars kunt spotten. Vanaf het jaagpad langs de Amstel geniet je van weidse vergezichten en de typische Hollandse hoge luchten. Je komt langs de Langeraarse Plassen, een gebied van laagveenplassen die in de zestiende eeuw ontstonden door de turfwinning.

Oude molens
In Aarlanderveen staat De Morgenster, een voormalige korenmolen uit 1870. Even verderop staat de enige nog in bedrijf zijnde molenviergang ter wereld. Je komt langs Molen 4 van deze molenviergang, een poldermolen die uit 1801 stamt. Langs het riviertje De Meije zie je van een afstand al de bijna zestig meter hoge witte watertoren uit 1932 staan. Dit iconische rijksmonument wordt in de volksmond ook Pietje Potlood genoemd.

Adres

Route.nl

Nieuwkoop

Uitjes in de buurt

Reviews van Hollands water

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.