Hoeksche Waard

Heinenoord

De Hoeksche Waard is een eiland waar je nog een oud cultuurlandschap aantreft. Aan de overkant van de Oude Maas rij je door enkele bijzondere natuurgebieden.

Oude Maas
Bij 't Land van Wale Restaurant kun je eerst even wat eten en drinken, voordat je een blik werpt op de fraaie dorpskerk uit 1510. Vervolgens stap je op de fiets en rij je een stukje door het pittoreske Heinenoord. Je steekt de Oude Maas over, waarna je door de Jan Gerritsepolder rijdt. Hier ligt de Gaatkensbult, een leuke uitkijkheuvel. De aangrenzende Carnisse Grienden en Rhoonse Grienden zijn kleinschalige natuurgebieden met zoetwatergetijden, een zeldzaamheid.

Klein Profijt
Met een bootje vaar je terug naar de Hoeksche Waard. Hier rij je over autoluwe weggetjes door een weids landschap van graslanden en sloten waarlangs wilgen en rietkragen groeien. Wat is het hier rustig! Je komt door enkele pittoreske dorpjes met oude kerkjes en molens, zoals Westmaas en Mijnsheerenland die aan de Binnenbedijkte Maas liggen. Nadat je door Oud-Beijerland bent gereden, kom je als laatste door natuurgebied Klein Profijt.

Adres

Route.nl

Heinenoord

Uitjes in de buurt

Reviews van Hoeksche Waard

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.