Historische Molens

Valkenburg
Route.nl

Valkenburg

Deze route neemt je mee vanuit Valkenburg naar Maastricht. Onderweg fiets je langs de oever van de Maas en over de Maasboulevard. Je zult vanzelf merken waarom Maastricht bekend staat als één van de gezelligste steden van Nederland als je hier fietst. Het drukke centrum van Maastricht vormt een mooi contrast met de rust langs de Maas net buiten de stad.


Eeuwenoude bezienswaardigheden
Valkenburg vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier fiets je via Bemelen naar Maastricht. Onderweg kom je langs de Van Tienhovenmolen, een ronde stenen beltmolen die in 1855 werd gebouwd om graan mee te malen. Dit is de enige molen in Nederland die volledig opgetrokken is uit Mergel. Even verderop fiets je langs de Hoeve Sint-Antoniusbank, een herenhuis dat stamt uit de 17e eeuw. Vervolgens fiets je verder naar Maastricht. Daar vind je allerlei bezienswaardigheden zoals de Schatkamer O.L. Vrouwebasiliek en de Bisschopsmolen.


Parkhotel Valkenburg
Vanuit Maastricht fiets je weer terug naar Valkenburg via Cadier en Keer en Margraten. Je komt uiteindelijk uit bij het Parkhotel Valkenburg. Strijk hier neer voor een lekker hapje en een drankje of boek een overnachting en blijf gezellig slapen. Vanuit hier kun je ook route 142604 volgen als je de omgeving verder wilt verkennen.


De Bisschopsmolen
Als je eens een kijkje wilt nemen bij een molen die nog graan maalt, dan moet je echt even een pauze inlassen bij De Bisschopsmolen. Deze molen maalt iedere dag speltgraan. De molen dateert uit de zevende eeuw, maar het exacte bouwjaar is onbekend. De molen is sinds toen gemoderniseerd met een ijzeren waterrad en een elektromotor.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Historische Molens

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden