Heteren

Heteren
Route.nl

Heteren

Deze route neemt je mee door de Overbetuwe, een landelijke streek omsloten door de Neder-Rijn en de Waal. In dit rustige, dunbevolkte gebied kun je heerlijk fietsen. Geniet van het uitzicht over het groene polderlandschap met hier en daar fruitbomen. De streek wordt al helemaal sprookjesachtig als de fruitbomen in het voorjaar gaan bloeien.

Het Gelders Smalspoormuseum
Vanuit Heteren fiets je langs de uiterwaarden van de Neder-Rijn, waar je kunt genieten van het weidse uitzicht over het kabbelende water en het mooie landschap. In de polder kom je langs het Gelders Smalspoormuseum. Hier kun je alles leren over industrieel smalspoor. Het museum is gevestigd in Steenbakkerij Randwijk, een rijksmonument.

Middeleeuwse kerk
In het dorpje Herveld kom je langs Molen De Vink, een standerdmolen uit 1722. De molen is vernoemd naar de familie die de molen al vele generaties in bezit heeft. De Hervormde Kerk in het dorpje Valburg is nog een stuk ouder dan de standermolen. Deze kerk stamt uit de twaalfde eeuw. Je kunt hier muurschilderingen bekijken die zijn gemaakt in de middeleeuwen. De route start en eindigt bij Bongerd Grancafé Zalen in Heteren. De menukaart biedt een ruime keuze voor je lunch of diner. Als het zonnetje schijnt, kun je op het buitenterras optimaal genieten van het mooie weer.

Liberation Route
Op deze route kom je langs een luisterpunt van de Liberation Route. De Liberation Route loopt van Normandië via Nijmegen en Arnhem naar Berlijn en loopt de weg na van de Geallieerden na tijdens de bevrijding van de Tweede Oorlog. Deze luisterplek geeft meer informatie over de tegenaanval van de Duitsers in de gevechtspauze van 26 tot 29 september 1944. De Duitsers kregen het voor elkaar om ongemerkt de Rijn over te steken en de Britten op die manier te overrompelen. Er volgde een urenlang schietgevecht tussen de twee partijen, maar uiteindelijk gaven veel Duitse soldaten zich over.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Heteren

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden