Het Zeeuwse Landschap

Biggekerke
Route.nl

Biggekerke

Tijdens deze fietsroute van ruim 45 kilometer geniet je van het Zeeuwse landschap op het schiereiland Walcheren en fiets je langs Middelburg, Vlissingen en Zoutelande. Nationaal landschap Walcheren laat je het beste zien wat Zeeland te bieden heeft.

Mooi Middelburg
De fietsroute start in Biggekerke, vanwaar je doorfietst naar Middelburg. Tijdens je fietstocht kom je langs molen De Hoop in Middelburg. De windmolen werd in 1735 gebouwd als pelmolen. Tot 1920 bleef De Hoop in bedrijf, maar daarna werd hij omgebouwd tot meelfabriek en werd een elektromotor in geïnstalleerd.

Fort Rammekes
Verderop, bij de monding van het voormalige kanaal van Welzinge dat toegang gaf tot de haven van Middelburg, staat Fort Rammekens. Het fort werd vroeger ook wel Zeeburg genoemd en het was in 1496 nog geen fort, maar een baai waar schepen aanmeerden. Het is het oudste, nog bestaande zeefort van West-Europa. Fort Rammekens werd in 1547 gebouwd ter bescherming en controle van de drukke scheepvaartroutes naar Antwerpen en Middelburg. Vanuit Middelburg fiets je naar Vlissingen, waar Brasserie Evertsen ligt met een prachtig uitzicht op de Westerschelde. Een ideale stop tijdens deze route voor een kop koffie of een lekkere lunch.

Zeeuwse natuur
Vanuit Vlissingen fiets je door naar Zoutelande, om vervolgens weer naar Biggekerke te rijden. Tijdens deze route maak je kennis met het Zeeuswe landschap. De oudste delen van het landschap zijn de historische duinenrij, de kreekruggen en poelen die worden gevormd door lage, open komgebieden. Deze prachtige natuurlijke elementen herinneren je aan het feit dat het gebied ooit toebehoorde aan de zee.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Het Zeeuwse Landschap

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt