Het Weerwater

Zeewolde
Route.nl

Zeewolde

Flevoland is groen, felgroen! Je ontdekt hier het uitgestrekte Horsterwold en de prachtige grasgroene polders. Maar Flevoland is ook blauw: zo rijd je langs mooie watertjes als het Weerwater.

Horsterwold
Je gaat van start bij Boerderijwinkel Potato Henk, waar je straks wat verse groenten mee kunt nemen voor thuis. Hiervandaan fiets je naar de rand van het Horsterwold. Door de vele struiken voelen reeën, vossen en boommarters zich hier prima thuis. Daarna steek je door de weidse polder door naar Almere. De Lage Vaart brengt je naar het centrum. Je fietst pal langs het station: hier kun je de route ook oppikken als je met openbaar vervoer reist!

Weerwater
Langs de Olstgracht rijd je naar het Weerwater. Dit meertje is ontstaan door zandwinning bij de aanleg van de wijk Almere Haven. Tussen het Weerwater en het stadshart vind je het Schipperplein met zijn bijzondere architectuur. Je kunt er een bezoekje brengen aan Veiligheidsmuseum PIT: neem een kijkje in een politiecel, blus een brand of los een misdaad op. Het museumcafé heeft een leuk terras. Via Almere Haven en de oever van het Gooimeer rijd je terug naar af.

Bezoek de website >>

Fietsen Flevoland

  Reviews van Het Weerwater

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden