Het Nationale Park

Hoenderloo

Het Nationale Park De Hoge Veluwe Is een natuurpark met ruim 5.000 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Je kunt hier eindeloos genieten van de rust en ruimte. Wandelend over gemarkeerde paden of met behulp van beschreven routes. Maar je mag ook van de gebaande paden af. Alleen de rustgebieden voor het grofwild zijn gesloten voor publiek. Voor fietsers is er ru8im 40 kilometer aan fietspaden. Je maakt kans tijdens de tocht edelherten, moeflons en wilde zwijnen tegen te komen.

Bezoekercentrum, Museonder en Parkwinkel
In en vanuit het Bezoekerscentrum vinden allerlei activiteiten plaats zoals exposities, speurtochten, filmvoorstellingen en natuurwandelingen. Met hulp van moderne interactieve middelen kun je meer te weten komen over natuur, landschap, wild, cultuur en historie van de Hoge Veluwe. De medewerkers staan je hierbij graag te woord. Het Museonder is een verrassen ondergronds museum over wat leeft en heeft geleefd onder het aardoppervlak. De parkwinkel biedt een grote verscheidenheid aan souvenirs en cadeaus.

Jachthuis St. Hubertus
Het jachthuis St. Hubertus is het voormalig buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller naar het ontwerp van de befaamde architect Berlage. De vorm is ontleend aan een hertengewei en de naam St. Hubertus aan de beschermheilige van de jacht. Er worden op beperkte schaal rondleidingen gegeven in het Jachthuis.

Gratis Witte Fietsen
De 1700 Witte Fietsen van Het Park zijn beroemd. Bij de ingangen van het Park en bij Het Bezoekercentrum staan ze gratis voor je klaar. Tandems en bakfietsen zijn te huur.

Kröller-Müller Museum
In het Park bevindt zich het wereld befaamde Kröller-Müller Museum met haar prachtige collectie aan schilderijen kunstwerken en de Beeldentuin met ruim honderd sculpturen.

Handig om mee te nemen

Google Maps

Adres

Het Nationale Park de Hoge Veluwe
Apeldoornseweg 250
7351 TA Hoenderloo

Uitjes in de buurt

Reviews van Het Nationale Park

22 January 2013

Zin in een dagje lekker buiten in de natuur? Dan is een bezoek aan Het Nationale Park de Hoge Veluwe zeker de moeite waard. Wat ik erg leuk vind is dat je gratis gebruik kunt maken van witte fietsen. Zo krijg je een goede indruk van het park. Ook een bezoek aan het bezoekerscentrum is erg leuk en leerzaam.

Kim

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.