Het Groene Hart

Nieuwkoop
Route.nl

Nieuwkoop

De Hollandse Venen, een deelgebied van Nationaal Landschap Het Groene Hart, blinkt uit in veenriviertjes en -plassen. Een prachtige route langs het water!

Kromme Mijdrecht
Na een heerlijke overnachting bij Landwinkel - Logies Jan ga je uitgerust op pad. Je fietst een heel eind langs de prachtig kronkelende Kromme Mijdrecht, door een oer-Hollands landschap van sloten en weilanden. Vervolgens volg je de Amstel. Vlakbij Kudelstaart stuit je op de Westeinderplassen. Dit gebied is ontstaan door turfwinning, maar nooit drooggelegd. Een leuke plek om even af te stappen en langs de oever van de stilte te genieten.

Langeraarsche Plassen
Aan het water ligt ook het Fort bij Kudelstaart, een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie was bedoeld om vijandelijke aanvallen tegen te kunnen houden, maar uiteindelijk was de dreigende werking van de linie al voldoende om aanvallen te voorkomen. Je rijdt verder langs plassen en meanderende riviertjes, zoals de Drecht en de Langeraarsche Plassen. In dit waterrijke laagland geniet je van de weidse vergezichten en de typische Hollandse hoge luchten.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Het Groene Hart

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden