Hengelo

Hengelo

Rondom Hengelo liggen enkele fraaie oude kastelen. Ook vind je er volop natuurschoon. Stap op het zadel en kom Twents genieten.

Coulisselandschap
Vanuit City Hotel Hengelo rij je eerst de benen los in het buitengebied. Je ervaart hier al meteen die karakteristieke Twentse rust. In Deurningen kun je enkele authentieke Saksische boerderijen zien. Bij Landgoed Kaamps ben je welkom voor een pitstop, voor je je weer onderdompelt in het Twentse coulisselandschap. Aangekomen bij Restaurant ’t Hertme’s Ambacht heb je vast zin om even iets te eten. Vervolgens kun je een blik werpen op het Grotenhuis, een voormalige havezate.

Landgoed Twickel
Verderop kun je het oude grachtenstelsel zien van de voormalige veertiende-eeuwse havezate Weleveld. Kasteel Twickel dateert oorspronkelijk uit de zestiende eeuw. Op het landgoed kun je in de orangerie een voor Nederlandse begrippen unieke collectie citrusbomen bewonderen. Ook in het naburige dorpje Delden staan enkele bezienswaardigheden, zoals de Oude Blasiuskerk. In Hengelo kom je door Tuindorp ’t Lansink, een pittoreske oude wijk. In het stadshart geniet je van historie, gezelligheid en een overnachting bij City Hotel Hengelo.

Adres

Route.nl

Hengelo

Uitjes in de buurt

Reviews van Hengelo

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.