Heldense bossen

Reuver

In de buurt van de Maas liggen de Heldense bossen. De naam doet anders vermoeden, maar dit natuurgebied bestaat niet alleen maar uit bossen. Je vindt hier stuifduinen, romantische vennen, uitgestrekte heidevelden, kleinschalig akkerland én natuurlijk groene bossen. Een heerlijk gebied om te verkennen op de fiets.

Startpunt: Reuver
Het startpunt van deze route ligt in het Noord-Limburgse Reuver, bij De Witte Stein. Het is het ideale startpunt om het gebied rondom Reuver te verkennen. Je kunt hier gratis parkeren en genieten van een lekkere lunch of diner. Vanuit hier fiets je in de richting van de Maas om de oversteek te maken naar Kessel met het pontje.

De Heldense Bossen
Vervolgens fiets je al snel de Heldense Bossen binnen, een mooi stukje natuur. Vroeger bestond dit gebied vooral uit stuifduinen, maar toen de mijnbouw opkwam werden er veel naaldbomen aangeplant in dit gebied. Deze bomen werd gebruikt voor de productie van mijnhout. Via het Afwateringskanaal werd het dennenhout naar Luik verscheept. De Maasduinen maakten van dit gebied een bijzonder heuvellandschap. Een geweldig stukje natuur om te verkennen met de fiets!

Over de Duitse Grens
Nadat je door de Heldense Bossen hebt gefietst, fiets je via Baarlo en Tegelen richting Duitsland. Je fietst door natuurreservaat Heidemoore en Schlucht. Hier heb je op diverse plaatsen prachtig uitzicht over het Maasdal. Door de bossen wandel je weer terug naar Reuver, naar het start- en tevens eindpunt van de route: De Witte Stein.

Adres

Route.nl

Reuver

Uitjes in de buurt

Reviews van Heldense bossen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.