Heerlen

Simpelveld

Watermolen De Oliemolen is in de eerste helft van de 16e eeuw gebouwd als volmolen, voor het vollen van wol. Daarbij werd geweven wollen stof dichter en vaster gemaakt door het te vervilten. Later werd de molen in gebruik genomen als oliemolen en uiteindelijk maalde hij alleen nog graan. Er wordt nog op vrijwillige basis met waterkracht tarwe gemalen en de meelproducten zijn in de molenwinkel te koop.

Watermolen Oude Molen is een korenmolen in Simpelveld. De Oude Molen heeft tot in de jaren '60 van de vorige eeuw gedraaid. Van de oorspronkelijke molen zijn het molenhuis, het ijzeren waterrad en de watergoot nog zichtbaar.

Molen Op de Vrouweheide is een voormalige korenmolen. Deze ronde, stenen beltmolen uit 1858 is tot ruïne vervallen en in 1958 uitwendig gerestaureerd. Het gaande werk is niet meer aanwezig. Met zijn 216 meter boven NAP is dit de hoogstgelegen windmolen van Nederland. De molen wordt nu bewoond.

Neem ook eens een kijkje bij het statige Kasteel Ter Worm, dat grotendeels dateert uit de 17e eeuw. De kasteeltuin is een reconstructie van de Franse rococotuin die hier in 1787 was aangelegd. De tuin is openbaar en gratis toegankelijk: een heerlijke plek om even de benen te strekken en uit te rusten.

Adres

Route.nl

Simpelveld

Uitjes in de buurt

Reviews van Heerlen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.