Heerhugowaard

Heerhugowaard
Route.nl

Heerhugowaard

Rondom Heerhugowaard maak je een prachtige fietstocht door het buitengebied. In deze regio ontdek je historische bezienswaardigheden, gezellige oude dorpjes en een weids fietslandschap.

Strijkmolens
Pak voor je op de fietst stapt even een koffie met iets lekkers bij Hotel Grandcafé Babylon. De befaamde Broeker Veiling is je eerste bezienswaardigheid. Het monumentale houten veilinggebouw uit 1912 doet tegenwoordig dienst als museum, een leuke afstapper dus! Net voor Rustenburg zie je vanuit de verte drie prachtige strijkmolens aan de horizon verschijnen. Twee dateren nog uit 1631, Strijkmolen I is in 1864 gebouwd, nadat zijn voorganger door blikseminslag was afgebrand.

West-Fries Raadhuis
In de polders is het heerlijk kilometers maken over autoluwe weggetjes. Je geniet van de vergezichten over de graslanden en de slootjes. Af en toe zie je hier een stolpboerderij. In Spanbroek kun je een bezoekje brengen aan het Scheringa Museum voor Realisme. Iets verderop staat het Raadhuis uit 1598, een van de oudste in West-Friesland. De Vier Winden is een prachtige poldermolen uit 1891.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van Heerhugowaard

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.